keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kohti ideaaliminää

 Väsynyttä syvällisempää tekstiä, varoitan.

"Ostan tuon kun olen laihtunut kymmenen kiloa". "Hitto kun olen läski". "Olen liian ujo tuollaiseen". " Vihaan mun nenääni/silmäluomiani/liian isoja tissejäni."

Olet siis päättänyt, että laihdut. Et ole tyytyväinen nykytilaasi. Mikset tee mitään? Et sinä laihdu vain odottelemalla sitä maagista päivää, kun heräät kymmenen kiloa laihempana. Pitää tehdä muutoksia! Liiku hyvä ihminen!
Etkö pidä itsestäsi, koska olet liian ujo? Tiesitkö, että sillekin voi tehdä jotain. Kokeile uusiin ihmisiin tutustumista netissä. Tai jos harrastusporukassasi on joku, jolle et ole vielä puhunut, ota itseäsi sen kerran niskasta kiinni ja mene rupattelemaan yhteisestä harrastuksestanne. Etenkin toisiin selvästi ujoihin, yksin oleileviin ihmisiin tutustuminen voi helpottaa omaa oloasi. Saati sitten sen, jonka kanssa keskustelun aloitit. Pari kertaa kun itsensä pakottaa vapaaehtoiseen sosiaaliseen kontaktiin, niin asiat helpottuvat jo hieman.

Ulkoisillekin ominaisuuksille voi tehdä vaikka mitä. Etkö tykkää nenästäsi? Jos leikkaus on mielestäsi liian radikaalia, kokeile eri meikkityylejä. Korostamalla ja häivyttämällä saa ihmeitä aikaan. Silmäluomille on luotu myös eri meikkityylejä, leikkauksia ja kaiken maailman kemikaalisia litkuja. Epäsymmetrisiin luomiin voi vaikka kokeilla double eyelid -liimaa tai -teippiä. Ja tissit voi aina paketoida pienemmiksi.

Minua ei haittaa vaikka olisit 400 kiloinen sänkypotilas, jolla on outo nenä, epäsymmetriset luomet ja joka on persoonaltaan ujo. Minua haittaa se, että valitetaan ja napistaan eikä etsitä tietä muutokseen. Ei edes yritetä. Sinulle on annettu kaksi vaihtoehtoa: Joko hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet tai sitten tartut toimeen ja muutat itseäsi ns. ideaaliminäsi suuntaan.

Jos minä, laiskaperse, pystyn siihen niin pystyy kuka vaan. Kesän aikana syödyt pari kiloa tahdon pois ja näin olen alkanut pyöräilemään töihin ja takaisin. Siis 14 kilometriä muutaman kerran viikossa. Olin aivan järkyttävän ujo vielä vähän aikaa sitten, mutta en halunnut olla sellainen. Koulutin itseäni ja pakotin itseni sosiaalisiin tilanteisiin enemmän. Yritin ainakin esittää rohkeaa ihmistä ja pian sosiaalisten kontaktien ottaminen helpottuikin ja muuttui luonnollisemmaksi.

Tämän ei ole tarkoitus olla mikään ragepostaus, vaan tsemppipostaus. Jos minä pystyin siihen, niin takuulla pystyt sinäkin! Go go!

Onnea kaikille itsensä kanssa.


Sorry, no English this time. Too... freaking ....tired.....must go .........sleeping.

6 kommenttia:

 1. Tämä oli hyvä postaus ja olen täysin samaa mieltä kanssasi! Mutta mielestäni kaikkein ärsyttävintä on juurikin se, jos valitus ei ole edes aiheellista vaan pelkästään huomionhakuista ja jos se olisi edes vähänkin aiheellista niin ei sitten millään voida koettaa tehdä jotain sen eteen, että asiat muuttuisivat "paremmiksi"

  Pakko vielä mainita, että jee, pyöräily on hyvä harrastus :D Ja pakko vielä lesota että ajoin eilen 30 km ja tänään aion ajaa saman matkan, ellen jopa pidemmän. En ole aivan varma kuinka tehokasta liikuntaa pyöräily on painonpudotuksen kannalta ja mistä kaikkialta se heittää läskiä pois ja vahvistaa lihaksia (todennäköisesti jaloista ainakin xD) mutta tosi kivaa se on silti!

  VastaaPoista
 2. Hoo oot jaksanu tas pähkäillä ja kirjottaa hienoa tekstiä!

  Ja, krhm, tunnistan itseni XD "voi hele ku oon läski! Laihdutan!" (olen kaks tuntia syömättä ja löydän suklaata ja päätän laihtua huomenna) XD

  VastaaPoista
 3. Aristosa: Mulla ainaki toi painonnousu pysähty siinä samassa ku nousin satulaan :D Ja takalistoon ja reisiinhän tuo eniten vaikuttaa lihasten kannalta.

  Saga: Joo no pähkäilin ja pähkäilin... väsyneenä vaan lörpöttelin.

  VastaaPoista
 4. Neeh... mitäs sitten tehdään kun ongelmana on laiskuus käydä päivittämässä omaa blogiaan? (+ että on unohtanut laittaa osoitteen jonnekin muistuttamaan sellaisesta) Jäänyt omalta kohdalta näköjään tuonne kesäkuun loppuun (Woops!)... Mutta ehkä sitten jossain vaiheessa :D

  Itsehän olen myös samoilla linjoilla tuon kanssa että jos valittaa jostain tuollaisesta ni niska pers- otteella itteään kiinni ja tekemään jotain. Itsellänihän myöskin työn alla itseni muuttaminen ns. parempaan suuntaan ainakin henkisesti, pitäisi varmaan aloittaa se ulkoisenkin puolen ehostus jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 5. tsajajajajaj Tuikku, otas itteäs niskaotteella kiinni ja postaa taas jotai kiwaa!

  VastaaPoista
 6. Nääh.

  Kuulun itse kyllä tähän valittajakategoriaan. Mutten nää asiaa aivan tuolta kantilta, että "tee jotain tai ole hiljaa".
  Joskus vaan on aika valittaa. Tehdä itsestään epätäydellinen. En väitä olevani täydellinen, mutta pidän itsestäni juuri tälläisenä. Välillä vaan täytyy nokkia itseään, vähän samalla tavalla kuin Asio nokki tekstin alussa omaa tekstiään, vaikka se oli tosi hyvä("Väsynyttä syvällisempää tekstiä, VAROITAN.")

  VastaaPoista