keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Hellocon post, finally

Noniin! Viimein löytyi aikaa ja jaksamusta tehdä tämä postaus, joka on aivan pirusti liian myöhässä. Helloconia vietettiin, öh, yli kuukausi sitten? Vai? Sen jälkeen olen odotellut kuvasatoa ja videoita ja nyt kun kuvauspalvelunkin kuvat ovat viimein netissä, niin nyt kyllä teen tämän!

Itse olin mukana kolmessa ohjelmassa, joten kiirettä piti. Ensin oli minun ja ihanan Marin yhteinen luento aiheesta historiallinen muoti ja siitä inspiroituminen lolitassa. Käsittelimme renesanssin, barokin, rokokoon, empiren, viktoriaanisuuden ja olisimme käsitelleet enemmänkin tyylikausia ja laajemmin, ellei meillä olisi ollut vain tunti aikaa. Aluksi kirjoitin vain barokistakin melkein kuusi sivua word -tekstiä. Että luennosta jouduttiin raapimaan kyllä kaikki yksityiskohtaisuus pois.
Seuraavaksi olin mallina indie -näytöksessä indiebrändi MUST!:ille. Mielestäni olisin voinut mallata niin paljon paremminkin... näyttää kuvissa kuin en olisi yhtään hymyillyt! Luulin kyllä, mutta taisin vähän jäätyä nähtyäni ison tv kameran kuvaavan panty-shot kulmasta. Onneksi uutisiin pääsi vain pieni pätkä, kun kävelimme yhdessä lavan reunaan.
Noh, kun mallaukset oli mallattu, oli aika kiireellä valmistella järjestämääni offbrand -ja budjettilolita -näytöstä. Ensimmäinen osa siitä oli luennonomainen tiivistelmä aiheesta ja siitä, mistä sitä saa esimerkkiasuin ja referenssikuvin. Toinen osa oli perinteisempi muotinäytös, jossa mallit saivat oman ääneni sijasta musiikin. Kankaalle heijastettiin lisäksi outfit rundownit, mutta valitettavasti ne eivät olleet ihan ajantasalla, kun viime hetken muutoksia ja kompromisseja jouduttiin tekemään. Pahoittelen tätä. Mallit kuitenkin hoitivat hommansa niin hyvin, että sanoisin näytöksen onnistuneen loistavasti! Kiitokset heille.

Aikani meni siis hyvin pitkälti takahuoneessa ja lavalla ohjelmieni parissa. Olikohan shoppailulle ja kaverien tapaamiselle yhteensä tunti aikaa koko conista. Jäi siis harmittamaan, etten ehtinyt puhua pukahtaa niin monelle. Unohdin myös syödä mutta onneksi rakas assarini Katri piti minut hengissä kantamalla (/kaatamalla) vettä kurkkuuni ja muutenkin assaroimalla täysillä mukana. Ilman häntä olisi varmaan kaikki hajonnut käsiin. Kiitos siis hänellekin.

Olin muuten ihan täpinöissäni Lolita Complexin tullessa Suomeen uudestaan! Olin ensimmäistä kertaa katsomassa heitä Tsukicon 2009 ensimmäisessä kunnollisessa classic lolita-asussani. Minulla oli ensimmäinen brändi-itemikin päällä: Metan blouse. Tocco näytti silloin silmissäni maagiselta lolitaprinsessalta ja siltä hän näytti edelleen. Duolla on ikuisesti paikka sydämessäni, niin kliseeltä kuin se kuulostaakin.

Lopuksi vielä ennen kuvia ja videoita tahtoisin mainita, että olen jo alkanut suunnittelemaan ensi Helloconin ohjelmaa. Lupasin itselleni, että seuraavaksi olisin vain yleisönä kaiken stressaamisen ja ainakin 60 tunnin ojelmien työstämisen jälkeen, mutta eipä tuo lupaus kauaa pitänyt. Seuraavaan ohjelmaan lupaan pistää ainakin 100 työtuntia ja keksiä jotain supereeppistä! No joo, sehän nähdään...

We had our first lolita convention in Helsinki a month ago or so. It was called Hellocon and i was in three programmes. First we had a lecture about historical fashions and using them as inspiration in lolita with Mari. Then i modeled for a new indie brand MUST!. After that i coordinated my very first own fashion show. It was about offbrand and budget lolita. The first part of the show was a lecture -like thing with example outfits and reference pictures of where to get offbrand and budget lolita. The second part was a traditional fashion show.

Our honor guest was Lolita Complex and this was the second time they came to Finland and also second time for me to see them. It was Tsukicon 2009 and i was wearing my first actual full lolita outfit so they have a place in my heart forever. Tocco looked and still is for me the magical lolita princess.


Ensimmäiseksi esittelen teille videot jokaisesta muotinäytöksestä. Offbrand -näytöksestä tosin on vain toinen osa./ First videos of all the fashion shows. Offbrand show has only the second part filmed, though.

Only the sky is the limit:


Second angle:Ehdotonta eleganssia:


Second angle:

Offbrand:

Second angle:

Indie -näytökset:


Cloudberry Ladyn näytös ei suostu avattavaksi, joten tässä linkki:/ There was also Cloudberry Lady but Blogger can't find the video so here's the link:

Videot ovat täältä/ Video source:


Sitten esittelen kuvia omista ohjelmistani/ Then pictures of my own programmes:

The lecture with Mari:
(c) Jari B Miettinen
Jari B Miettinen

Pretty Mari! (c) Jari B Miettinen
Must!:
(C) Jari B Miettinen
Jari B Miettinen

Jari B Miettinen

Jari B Miettinen

Jari B Miettinen

Jari B Miettinen

Jari B Miettinen

Offbrand:
 Pictures from Frillycakes:


Pictures from Hortensia:

Pictures from unknown (sorry):

Then other fashion shows:
Only Sky is the Limit/ Hortensia
Ehdotonta eleganssia/ Jari B Miettinen
Cloudberry Lady/ Jari B Miettinen

Other programmes:

Lolita-asun anatomia/ Hortensia

Piirustuskilpailu/ Hortensia
Lolita ja feminismi

Lolita Comlex Q&A
Lolita Complex, kunniavieras, keikka conin jälkeen:/ honor quest, the gig after the convention:
Hortensia
Hortensia

Hortensia

Hortensia
Follow the duo:

And listen to their song:

He olivat myös hyvällä asialla. He keräsivät ihanilla pikku tuotteilla rahaa Fukushimassa kärsineiden eläinten hyväksi./ They were also doing charity. They collected money for animals that suffered in Fukushima.

Viimeiseksi yleiskuvia tapahtumasta ja bäkkäriltä:
For last some overall pictures, backstage and convention area:
Frillycakes
Me shopping/ Hortensia
Jari B Miettinen
Backtsage

Sales tables.

Essin Maailma

Backstage chaos.

Miikka Pihlajanmäki

My wig doing rebellious things./ Asylum teaparty
Muita kuvia etsiskellessä suosittelen tsekkaamaan ne blogit, jotka tänne linkkasin, sekä seuraavat koosteet:
For more pictures i suggest you see the blogs i've linked and also these links:Ja tietysti vielä loppuun shoppailuherutusta!
And this is not it! Of course i'd like to show you what i bought there!

Mitä oikeastaan ostin/ What i actually bought

Essin Maailma

Talking to myself


Lolita Complex stuff, autographs and charity bunny and bow.

Kaunis Morsian

Random cupcake card (say if it's yours!) and imagine and do.

Nämä bongasin conissa, mutta ostin myöhemmin koska en ehtinyt siellä./ These i found at the con but had to buy later as i didnät manage to buy them then./ Emmi Vartiainen's deer hanger and Hajamiel's skirt.
Satuin myös tilaamaan tämän CL:ltä:/ Also, i ordered this one from CL:
Jari B Miettinen
EDIT: The "unknown" pictures and the wig picture are taken by Sinuski!

5 kommenttia:

 1. Huonot piruetit ja mahtava shakeaus jäi puuttumaan... :P

  Mua niin harmittaa etten voinut kuunnella kuin alun teidän luennosta...
  Upeus olit!

  VastaaPoista
 2. tämä tapahtuma näytti tosi mielenkiintoiselta =) oisin tullut katsomaan jos en olisi ollut töissä:(

  VastaaPoista
 3. Ihana tapahtuma oli! ♡
  Kiitoksia paljon kaikesta vaivasta, mitä näit ohjelmien eteen. ^__^

  Vaikken päässyt katsomaan kaikkia ohjelmia, oli kivaa olla mukana muotinäytöksissä, vaikka jännitinkin ihan kauheastai. :P

  Kiitokset myös blogin linkkaamisesta. ♡

  ~ Frillycakes ♥ ~

  VastaaPoista
 4. Nuo ''unknown:in'' kuvat (+ peruukki kuva)on mun ottamia. :3 Oli kiva tavata pitkästä aikaa!

  VastaaPoista